شیشه سکوریت رنگی چیست؟

ٰبه نوعی از شیشه‌های سکوریت که در ساختار خود از رنگ‌ها و طرح‌های متفاوت برخوردار باشد، شیشه سکوریت رنگی گفته می‌شود. شیشه‌های سکوریت از پرکاربردترین شیشه‌ها در برابر ضربه و فشار است و از خود مقاوت زیادی در برابر ضربه نشان می‌دهد. این نوع از شیشه در مقیاس ضخامت، در ضخامت‌های یکسان با شیشه‌های ساده در برابر شکستگی مقاومت بیشتری دارد، به طوری که به راحتی می‌توان گفت که مقاومت مکانیکی آن 5 برابر بیشتر است. در صورتی که شیشه بشکند، برخلاف شیشه‌های ساده، شیشه سکوریت به قطعات کوچک با لبه‌های صیقلی تبدیل می‌شود که قدرت برش ندارند. شیشه‌های سکوریت رنگی و سکوریت به دو دسته شیشه سکوریت رنگی ساده و شیشه سکوریت رنگی لاکوبل تقسیم می‌شوند.

 

کاربرد

استفاده از شیشه‌ها در رنگ‌های گوناگون، امری کاملا سلیقه‌ای است و با توجه به نمای ساختمان و یا دکوراسیون داخلی منزل و یا محل کار خود، می‌توانید هر رنگی را استفاده کنید. شیشه‌های سکوریت علاوه بر رنگ‌های معمولی، گاهی از رنگ‌های ترکیبی نیز ساخته می‌شوند و طرح دار هستند. شیشه‌های سکوریت ساده، معمولاً برای درب‌های وروردی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و شیشه‌های رنگی و طرحدار نیز بیشتر برای دیوارپوش‌ها و شیشه‌های رومیزی استفاده می‌شوند. شیشه سکوریت رنگی وایت برد شیشه‌ای، سقف شیشه‌ای، نرده‌های شیشه‌ای، کفپوش شیشه‌ای، دکوراتیو و پارتیشن‌های مختلف، از دیگر کاربردهای شیشه‌های سکوریت رنگی است.

از کاربردهای دیگر این نوع شیشه، در درب فروشگاه‌ها و اماکن خصوصی، بانک‌ها و هتل‌ها، پنجره و حفاظ‌های شیشه‌ای، ویترین و پیشخوان فروشگاه‌ها اشاره کرد. همچنین در اجرای پارتیشن شیشه‌ای مدرن شیشه‌های سکوریت رنگی کاربرد فراوانی دارد لذا در اکثر شرکت‌ها و خانه‌هایی که طراحی دکوراسیون داخلی شیشه‌ای پیاده سازی می‌شود نیاز به شیشه‌های طرح‌دار و رنگی می‌باشد.

 

نحوه تولید

برای تولید این نوع از شیشه‌ها  ابتدا شیشه را در ابعاد مختلف برش می‌زنند و سپس شیشه را در داخل کوره قرار می‌دهند و بعد از چند دقیقه از داخل کوره در می‌آورند و پس از آن عملیات سرد شدن شیشه انجام می‌شود. در کشورهای اروپایی از این نوع از شیشه‌ها در طراحی داخلی و خارجی ساختمان‌ها به وفور مورد استفاده می‌گیرد، شیشه موجب وضوح و شفافیت نما و جذابی نما در دکوراسیون می‌شود. در کشور ایران نیز حدودا ۵ سال است که مهندسان طراحی دکوراسیون داخلی وعمرانی از شیشه سکوریت رنگی بسیار استفاده می‌کنند. این شیشه‌ها علاوه بر زیبایی بی نظیری که دارند، دارای مقاومت بسیار بالایی نسبت به شیشه‌های معمولی هستند، در نمای کرتین وال شیشه سکوریت رنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ضخامت شیشه سکوریت رنگی

با توجه به این که شیشه سکوریت در نماها، سقف‌های شیشه‌ای، درب ورودی، پنجره و حفاظ و حتی صنایع مختلف مانند تولید اجاق گازها مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین هر صنعت نوع و ضخامت شیشه سکوریت خاص خود را دارند. شیشه‌های سکوریت چه ساده و چه رنگی، از لحاظ ضخامت در بیشترین حالت 20 میلی‌متر و در کمترین حالت 4 میلی‌متر است.که بر اساس نیاز و محل نصب، مهندسان یکی از این نمونه‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند.

ضخامت شیشه‌های سکوریت رنگی
ضخامت شیشه‌های سکوریت رنگی

شیشه‌های 10 میلی‌متری، از پرکاربردترین نوع شیشه سکوریت در تمامی صنایع هستند. شیشه‌های 6 میلی‌متری در ساختمان سازی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و شیشه‌های 4 میلی اکثراً در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

تفاوت شیشه سکوریت رنگی با شیشه معمولی

چندین سال است که متخصصین و تکنسین‌های مرتبط با صنعت شیشه، اقدام به طراحی و ساخت نوعی خاص از فرایند عملیات حرارتی روی شیشه کرده اند که علاوه بر داشتن تمام فواید و مزایای شیشه‌های معمولی، عاری از نقص‌ها و معایب این گونه از شیشه‌ها باشند و آن‌ها را با نام شیشه سکوریت معرفی کرده‌اند. مهم‌ترین اختلاف و وجه تمایز شیشه سکوریت و شیشه‌های معمولی، استحکام بالاتر و امنیت قابل ملاحظه شیشه‌های سکوریت است. این دو نوع شیشه کاملا شبیه هم به نظر می‌رسند، اما شیشه سکوریت با ضخامت‌های یکسان مقاومتی بیشتر از ۴ برابر  (بسته به نوع آن ممکن است تا حتی ۱۰ برابر برسد) شیشه‌های معمولی دارد و در برابر ضربه و فشار، مقاومتی بسیار بیشتر از خود نشان می‌دهد.

تفاوت شیشه سکوریت رنگی با شیشه معمولی
تفاوت شیشه سکوریت رنگی با شیشه معمولی

اگر ضربه و فشار وارده بر شیشه‌های سکوریت به قدری زیاد باشد که منجر به شکستن آن شود، شیشه سکوریت به صورت ذراتی بسیار ریز و البته غیر برنده در می‌آید، در حالی که شیشه‌های معمولی به صورت قطعات نسبتا بزرگ و بسیار برنده و خطرناک در می‌آیند و این تمایز، تبدیل به امتیازی بزرگ برای شیشه‌های سکوریت شده است. جالب است بدانید که شیشه‌های سکوریت علاوه بر امتیاز‌های قبلی، ویژگی منحصر به فرد دیگر آنها این است که می‌توانند تا حدود سه برابر بیشتر از شیشه معمولی تغییرات گرمایی و شوک حرارتی را تحمل کنند. امتیاز مهم دیگر شیشه‌های سکوریت، مقاومت و ممانعت آن‌ها از انتقال اشعه مضر UV است.

 

قیمت شیشه سکوریت رنگی

به طور کلی قیمت شیشه‌های رنگی از شیشه سکوریت‌های ساده بیشتر است. قیمت نهایی این شیشه‌های رنگی برای شما با توجه به نیاز و ضخامت آن‌ها که از از 4 میل تا 20 میل تولید می‌شوند، به ساده و یا طرح دار بودن این شیشه‌ها، ابعاد آن‌ها و موارد دیگر تعیین می‌شود. شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید